måndag 14 oktober 2013

Jag är Malala


För drygt ett år sedan sköts Malala Yousafzai, då 15 år gammal, i huvudet och nacken i ett mordförsök av talibanerna. Malala hade kämpat för flickors rättigheter till utbildning i Swat Valley där talibanerna förbjudit flickor att gå i skolan. Hennes läge var mycket kritiskt flera dagar efter mordförsöket men hon överlevde.



Under det senaste året har Malalas arbete blivit känt världen över och hon har blivit en global symbol för fredliga protester. Idag arbetar Malala för allas rätt till utbildning genom The Malala Fund, en "välgörenhetsorganisation som investerar i lokala utbildningsprogram och stödjer personer som kämpar för rätten till utbildning runt om i världen." Hon tilldelades Sacharovpriset för tankefrihet 1 oktober 2013 och var även en av de nominerade till Nobels fredspris 2013.

Boken Jag är Malala kommer ut i Sverige den 17e oktober. Om du byter din profilbild på Facebook till Malas bokomslag skänker Ica Bokförlag 10 kr till The Malala Fund. Om tillräckligt många gör det kan summan bli upp till 50 000 kr.  Mer information hittar ni i facebook-eventet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar